Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 93. yıl dönümü kutlanıyor

Erzincan Valisi Selman Yenigün, ?Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı mücadelesi öncesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu sonrası ilimizi şereflendirmesi bu kentin tarihinin en güzel, en değerli ve anlamlı anlarını oluşturmaktadır.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selman Yenigün, Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yenigün mesajında, ?Atatürk, Kurtuluş Savaşı döneminde yurt savunması kapsamında Anadolu'nun dört bir yanını gezmiştir. Büyük Önder Atatürk, yurdun birçok yerlerini ziyaret ettiği gibi, ilimizi de birçok kez ziyaret etmiştir. Atatürk'ün; 'Erzincan'ın az zamanda layık olduğu ve cumhuriyetin kendisinden beklediği mertebede nur ve feyz kaynağı olacağına tamamen inanıyorum.' şeklindeki ilimize dönük değerlendirmeleri ve işaret ettiği hedefleri, bizim en büyük sorumluluğumuzu ve heyecanımızı oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yenigün, şöyle devam etti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum Kongresi'ne katılmak üzere, 28 Haziran 1919'da otomobille Sivas'tan Erzurum'a hareket etmiş ve yolu üzerindeki köy ve kasabalara uğrayarak 1Temmuz 1919 günü Erzincan'a gelmiştir. Geceyi Erzincan'da geçirdikten sonra ertesi gün Erzurum'a hareket etmiştir. Erzincan'a indiğinde kendisini karşılayan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyelerinden Fevzi Efendi'yi, Erzurum ve Sivas kongrelerinde yanı başından hiç ayırmamıştır. Bu gerçek Erzincanlıların vatana ve hürriyetlerine bağlılıklarının ve ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincanlı bir temsilciyi, kendisine yoldaş edinişinin bir nişanesidir."

Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle andığını kaydeden Yenigün, "Bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakıp, Cumhuriyetimizi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık diliyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yolunda Büyük Atatürk'ün ilimize gelişinin 93. yılını içtenlikle kutluyor, sonsuza kadar akıp giden yıllarda daha nice coşku dolu günlerde buluşmak arzusu ve düşüncesiyle tüm Erzincanlılara saygı ve sevgilerimi sunarım.? ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber